Doorgroeimogelijkheden

"Als je laat zien wat je kunt en ambitie hebt, dan krijg je bij ons de kans om door te groeien." Dit zegt Loes Degen, Opleider bij Royal Fassin. Loes verzorgt intern trainingen aan collega’s in de productie. Als Opleider kent zij genoeg collega’s die als uitzendkracht in onze snoepfabriek zijn doorgegroeid naar een functie met meer verantwoordelijkheid en een vaste aanstelling hebben verdiend.

"Uitzendkrachten beginnen vaak als Palletiseerder, maar groeien vaak vlot door", vertelt Loes. "Je gaat dan assisteren bij grondstoffen klaarmaken voor vulling of opstrooisuiker. Of je gaat werken in de Massabereiding. Via een interne opleiding kan je daarna doorgroeien tot Extruder Operator en zelfs een vervangende medewerker worden in de Controlroom. Wie wil en kan, heeft de mogelijkheid om een mbo-niveau te halen, soms inclusief een Operator-diploma."

Ook ambitieuze inpakmedewerkers kunnen doorgroeien. "Je start als Inpakmedewerker", vervolgt Loes, "Na interne trainingen kun je onder begeleiding van een mentor een vaste inpakmachine zelfstandig leren bedienen. Wie echt ambitie heeft, kan zelfs doorgroeien tot Operator Inpak. Je krijgt dan de verantwoordelijkheid over een vaste inpakmachine en bent dan zelf uitgegroeid tot een mentor."

Behalve in de productie biedt Royal Fassin ook aan geschoolde collega’s opleidingskansen. "Afhankelijk van je functie kun je diverse externe cursussen volgen. Bijvoorbeeld audittrainingen voor Kwaliteitsbeheer, maar ook verkoop- en managementtrainingen", meldt Loes. Voor jong talent is altijd plek. "Met stagiairs en afstudeerders die zich bewijzen, gaan wij graag kijken of er kansen zijn op een vaste aanstelling."

Erwin: van Palletiseerder tot Extruder Operator

"Het was heel fijn dat ik de kans kreeg om intern opleidingen te volgen. Kunnen doorgroeien vind ik ontzettend positief. Hoe vaak komt het nog voor dat je op bijna je vijftigste een vast contract krijgt?"

Navigatie