Meer dan 100 jaar geschiedenis

Royal Fassin is al meer dan 100 jaar een trots en onafhankelijk familiebedrijf met fascinatie voor snoep. Een vlucht door onze rijke geschiedenis vol mijlpalen op weg naar de titel koninklijk.

 

1910 Start van een eindeloze traktatie

Onze passie gaat terug tot 1910. Dat is het jaar van de oprichting van ons bedrijf door Joseph Langenberg en Xaver Fassin. Het begin van een eindeloze traktatie.

 

1910 Start van een eindeloze traktatie

1930 Nationale snoep van Nederland

Start van de eerste productie van zwart zoethout, oftewel drop, Nederlands’ nationale snoep. De focus bleef jarenlang liggen op traditionele zwarte zoethoutproducten.

1930 Nationale snoep van Nederland

1949 Tweede generatie Fassin

Tweede generatie van het familiebedrijf. Zoon Helmut Fassin gaat in Nederland verder met geëxtrudeerd snoep. 

1946 Tweede generatie Fassin

1950 Oprichting van het Duitse Katjes

Zoon Klaus Fassin richt in Duitsland Katjes op. De specialisatie naar zetmeelhoudend snoepgoed.

1950 Oprichting van het Duitse Katjes

1975 Introductie van de extrusietechnologie

Onze grote doorbraak begon in de jaren zeventig. Als eerste fabrikant ter wereld introduceerden we in 1975 de extrusietechnologie bij het maken van fruitgomproducten. De technologie hebben we continu geoptimaliseerd. Met onze expertise en kwaliteit zijn we marktleider geworden in deze categorie. De introductie van geëxtrudeerde fruitgomproducten was ook het begin van uitbreiding en export naar andere landen. 

1975 Introductie van de extrusietechnologie

1985 Wereldwijd een nieuwe smaakbeleving

Nog een belangrijke mijlpaal voor Royal Fassin. In 1985 introduceerden we de zuur-suiker coating voor fruitgomproducten. Deze nieuwe smaakbeleving blijkt een wereldwijd succes. Het creëert een nieuwe trend die nog steeds van groot belang is. De uitvinding van zure producten, zoals de befaamde Sour Power®, zorgen voor een belangrijke groei van ons bedrijf.

1985 Wereldwijd een nieuwe smaakbeleving

1993 Nieuwe hypermoderne fabriek

In 1993 is in ’s-Heerenberg de opening van onze nieuwe hypermoderne fabriek. Het silhouet van de nieuwe fabriek wordt gevormd door de markante hoektoren. Onze buren geven het gebouw de naam ‘Candy Castle’.

1993 Nieuwe hypermoderne fabriek

2004 Guinness book of records

In 2004 werd ter gelegenheid van het 625-jarig bestaan 's-Heerenberg, het Guinness book of records wereldrecord neergezet voor: langste zure mat ter wereld, met een lengte van 2004 meter.

Guinness book of records

2010 100-jarig bestaan

Tijdens het 100-jarig jubileum in 2010 kent de koningin van Nederland ons de ‘koninklijke’ handtekening toe. 

2010 100-jarig bestaan

2016 Een tweede productielocatie

Komst van de tweede hypermoderne productielocatie in ’s-Heerenberg.

2018 Lancering volfruit

In 2018 lanceren we Back to the Fruits®, een verantwoorde fruitsnack. Back to the Fruits® bestaat voor maar liefst 97% uit fruit en bevat geen toegevoegde suikers.

2018 Lancering ‘Back to the Fruits’

2019 Nieuw logo

Introductie nieuw Royal Fassin logo.

Nieuw logo Royal Fassin

Onze vacatures

  • Royal-Fassin-bewerkt_003

    Teamleider (m/v)

    Als teamleider ben je het eerste aanspreekpunt binnen jouw productieteam en draag je zorg voor een optimaal productieresultaat

    HBO werk- en denkniveau , Drieploegendienst - 36 uur per week

  • Werken bij - Manager techniek 1920x1440

    Manager Techniek (m/v)

    Als Manager Techniek stuur je de technische dienst aan. Daarbij heb je oog voor de ontwikkeling van zowel het team als de individuele medewerkers.

    HBO werk- en denkniveau

  • Werken bij - Arbo coordinator 1920x1440

    Arbo en Milieu Coördinator (m/v)

    Omdat de veiligheid en gezondheid van onze mensen voorop staat, zoeken wij een Arbo en Milieu Coördinator (m/v) 32-36 uur per week

    HBO werk-en denkniveau

  • Werken bij - Teamcoordinator 1920x1440

    Teamcoördinator (m/v)

    Als teamcoördinator ben jij verantwoordelijk voor een efficiënt verloop van het productieproces.

    MBO werk- en denkniveau

Alle vacatures

Navigatie